ضعف جمهوری اسلامی! (۵)

آیا دشمنان، جمهوری اسلامی را ضعیف جلوه می‌دهند (آن‌گونه که آقای خامنه‌ای گفت) یا به واقع در موضع ضعف است؟ 

۱ـ جناب پزشکیان، رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با شبکه NBC آمریکا گفت: «من هیچ ارتباط و پیوندی بین وقایع منطقه و تضعیف جایگاه ایران نمی‌بینم» و نیز در ادامه تأکید کرد: «در داخل کشور نسبت به سال گذشته منسجم‌تر هستیم. ما قوی‌تر هستیم. مشارکت بهتری داریم.»

آیا رئیس‌جمهور، راست گفت؟!

۲ـ در یک مصاحبه به منظور تدارک مقدمات برای مذاکره با آمریکا (یا هر کشور دیگری) برخورداری از صداقت و پرهیز از کذب‌گویی آشکار، از مقدمات و مبانی لازم و ضروری است. در یک گفت‌و‌شنود دوسویه اگر یکی از طرفین احساس یا فهم کند که طرف دوم به کذب‌گویی روی آورده و واقعیت را پنهان می‌کند، اعتمادش زائل و «روح مذاکره» زخمی می‌شود.

۳ـ پزشکیان گفته است ارتباطی بین رخ‌دادهای منطقه و تضعیف جایگاه جمهوری اسلامی وجود ندارد اما آیا واقعاً انهدام حماس و زمین‌گیر شدن حزب‌الله و سقوط بشار اسد و درخواست آمریکا از عراق برای محدود کردن شبه‌نظامیان شیعه، هیچ ارتباط و پیوندی با مواضع و میزان استحکام سیاسی جمهوری اسلامی ندارد؟! 

عجب …!

۴ـ جناب پزشکیان به قوی‌تر و منسجم‌تر شدن ایران اشاره داشت اما آیا در داخل کشور با وجود فشار اقتصادی و افول سرمایه اجتماعی و صدور و اجرای احکام اعدام و زندان، نسبت به سال گذشته منسجم‌تر شده‌ایم؟!

جناب رئیس‌جمهور؛ منظورتان از «انسجام» چیست؟ نکند منظورتان «درخواست مشترک عناصر داخلی متحدالمنافع برای مذاکره و سازش با آمریکا» است؟ اگر چنین است که طرف مقابل از نوع تحلیل خلاف واقع شما می‌فهمد که هدف از مذاکره، نه در چارچوب مفاهیم پایدار بلکه به قصد طراحی یک مسیر میان‌بر برای فرار رو به جلو است و صداقتی در مذاکرات نیست!

۵ـ آیا واقعاً ما نسبت به سال گذشته «قوی‌تر» شده‌ایم؟! ملاک «قدرت و قوت» چیست: اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، سیاست یا صرفاً ادوات نظامی و موشک؟! با خود صادق باشیم. واقعاً جز در تولید موشک، چه رشد و ارتقایی نسبت به گذشته داشته‌ایم؟

جناب پزشکیان؛ آیا با قدرت موشک و مواضع تهدیدی و صورت دوچهره می‌خواهید نظر آمریکا را برای مذاکره جلب کنید؟ آیا تحلیل شما از میزان درک طرف مقابل این‌قدر سطحی است؟

۶ـ آقای رئیس‌جمهور، وقتی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی متعرض آقایان محمد خاتمی و محسن رنانی می‌شوند شما می‌گویید: «قرارمان این نبود». این جمله‌ی شما دو معنا دارد: 

الف: شما آن‌قدر وزنی ندارید تا به قول و قرارتان در داخل احترام بگذارند. پس چه‌گونه می‌خواهید به عنوان نماینده‌ی بی‌اختیار ایران وارد مذاکرات شوید؟ 

ب: اشکالی ندارد که اهالی اندیشه و کنش‌گران اجتماعی، به زندان بروند یا اعدام شوند زیرا آن‌جا «قراری» نداشتیم. جناب پزشکیان وقتی شما نسبت به حقوق بشر و حفظ امنیت و جان شهروندان‌تان متعهد نیستید چه‌گونه طرف دوم مذاکره باور داشته باشد که به تعهدات خود در پایان مذاکرات، متعهد خواهید بود؟! 

مسائل، زیاد پیچیده نیست و اندکی تأمل کفایت می‌کند تا به نقاط زیربنایی ضعف جمهوری اسلامی پی برد.

۷ـ در آن مصاحبه، پزشکیان گفت: «ما از جنگ نمی‌ترسیم». آقای رئیس‌جمهور شما به نمایندگی از سوی چه کسانی می‌گویید: «ما»؟! بیش از پنجاه درصد مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری مشارکت نداشتند و شما و نظام حکم‌رانی را قبول ندارند و شمار انبوهی از کسانی که به شما رأی دادند این‌قدر بی‌کله نیستند که از جنگ نترسند. دنیا، دنیای عقلانیت و ارتباط و گفت‌و‌شنود است نه جنگ! بنابراین شما حق نداشتید بگویید: ما از جنگ نمی‌ترسیم. آقای پزشکیان هر انسان عاقل و فهیمی از جنگ می‌ترسد. شما خود مصداق بارز اندیشه نابارور و تحلیل ضعیف از پیرامون‌تان هستید!

پربازدیدها

منظومه‌ی فکری ولایی: ناکارآمدی جمهوری اسلامی در داخل و خارج!

تطهیر فلسفی نظام: بیژن عبدالکریمی!

ضعف جمهوری اسلامی! (۱)

مسیرهای بن‌بست گفت‌و‌گوی دولت و ملت در ایران!

ضعف جمهوری اسلامی! (۳)